“Ketahui rahsia bagaimana emas & perak boleh di jadikan sebahagian instrumen kewangan anda dalam mencapai objektif kewangan yang telah anda tetapkan”

Soalan: Mengapa emas & perak? Apa yang istimewa?

Emas adalah sebuah ‘kenderaan’ kewangan yang baik. Ia boleh membantu penyimpan emas dalam mencapai matlamat kewangan jangkamasa serderhana dan panjang.

‘Aura’ emas dapat membantu penyimpan emas untuk lebih fokus dalam mencapai matlamat kewangan yang telah di tetapkan.

Sifat duit adalah untuk di belanja namun sifat emas, nak di jual sayang.

Emas perhiasan kebiasaannya di perbuat daripada emas berkualiti 916 atau 22K (emas yang di campur dengan logam lain seperti perak dan sebagainya).

Manakala emas perlaburan adalah emas tulen berkualiti 999 atau 24K.

Emas perhiasan tertakluk kepada harga upah. Semakin rumit pembuatannya, semakin tinggi upahnya. Emas pelaburan pula hanya mempunyai kos minimal kerana pembuatannya tidak rumit.

Public Gold adalah syarikat yang stabil. Telah beroperasi sejak dari tahun 2008 dan terus berkembang sehingga kini. Di Public Gold, emas pelaburan berkualiti 999 atau 24K menjadi fokus utama.

Selain daripada itu, Public Gold mengembangkan perniagaannya melalui laman e-dagang PGMall (portal e-dagang terbesar di Malaysia), PG Jewel (emas perhiasan 916), Aurora Italia (perhiasan perak), PG Museum (koleksi emas) dan lain-lain lagi.

Sebaiknya setelah menyediakan wang tunai kecemasan minima 3 bulan gaji. Asingkan sebahagian 10% daripada pendapatan ke dalam bentuk emas.

Tiada waktu yang di katakan emas murah atau mahal. Mulakan simpanan anda hari ini. Lakukan pembelian pertama anda dan pembelian ini adalah tanda aras harga anda untuk harga seterusnya.

Simpan secara konsisten untuk memuratakan kos pemilikan.

Hubungi pemudahcara anda, Kamaruddin di talian 011-7000 0171 untuk bantuan.

Sebagai ahli berdaftar, anda boleh buat pembelian melalui tiga cara iaitu, melalui akaun emas GAP, belian tunai dan belian ansuran.

Buat belian emas anda 24 jam sehari, 365 hari setahun dengan keselesaan di rumah anda. Semuanya di hujung jari.

Soalan: Ada banyak syarikat emas, kenapa pilih Public Gold?

Soalan: Produk apa Public Gold ada?

Soalan: Bagaimana cara saya nak menabung emas?

Soalan: Saya dah faham. Macam mana nak daftar?

Kata – kata motivasi

SIMPANAN ATAU HADIAH EMAS

NOTA 101  ❇️❇️ SIMPANAN ATAU HADIAH EMAS? Bila sebut tentang jongkong emas atau goldbar ramai akan cerita bab simpanan dan pelaburan. Secara asasnya memang betul. Ada pelbagai saiz dan berat goldbar untuk dijadikan simpanan, pelaburan dan koleksi. Bila sebut tentang barang kemas pula, ia tidak sesuai untuk dijadikan sebagai simpanan atau pelaburan. Fungsi utama barang …

KEPERCAYAAN YANG MENJERAT

NOTA 100  ❇️❇️ KEPERCAYAAN YANG MENJERAT Optimis adalah sikap yang mencerminkan kepercayaan atau harapan bahawa hasil dari usaha tertentu, atau hasil secara umum, akan positif, baik, dan akan menghasilkan keputusan seperti yang diinginkan. Sikap optimist seperti  “Lihat kebaikan dalam semua perkara” “Sentiasa bersyukur dengan apa yang ada” “Percaya tiada apa yang mustahil” Sikap optimis ini …

PEMILIKAN EMAS ‘EASY PAYMENT PURCHASE’

NOTA 097  ❇️❇️ PEMILIKAN EMAS ‘EASY PAYMENT PURCHASE’ . EPP atau ‘Easy Payment Purchase’ atau Pembayaran Pembelian secara Mudah adalah satu kemudahan pemilikan emas dan perak yang di tawarkan oleh Public Gold bagi memudahkan pelanggannya memiliki emas & perak. Ia adalah kaedah bayaran secara ansur – ansur dimana pembeli ‘mengunci’ harga emas dan perak pada …

BAGAIMANA EMAS DAPAT BANTU ANDA

NOTA 096  ❇️❇️ BAGAIMANA EMAS DAPAT BANTU ANDA? . Bagi mereka yang masih atau sedang mencari formula terbaik untuk digunakan dalam membaiki  struktur kewangan, anda boleh mempertimbangkan emas sebagai salah satu alternatif yang boleh membantu. Berabad lamanya emas telah menjadi sahabat baik kepada manusia. Walaupun dunia telah memasuki fasa digital, namun logam purba ini tetap …

WAJIB KE BELI EMAS SETIAP BULAN?

Wajib ke? Tak wajib beli emas setiap masa. Ia bergantung pada strategi kewangan setiap individu. ✅ Apakah fungsi emas dalam pelan kewangan anda? ✅ Apakah strategi anda dalam memaksimumkan pulangan emas? … mulakan analisa kewangan anda. Secara peribadi, saya jadikan emas sebagai simpanan jangka masa sederhana dan panjang. Bila waktu gaji, saya alihkan  sebahagian gaji …

KENAPA ANDA MESTI JADI DEALER

NOTA 095 ❇️❇️ KENAPA ANDA MESTI JADI ‘DEALER’  . Banyak kelebihan anda menjadi dealer Public Gold. Di antara kelebihan menjadi dealer Public Gold ni adalah 1️⃣ Tiada yuran Tidak payah bayar apa-apa yuran. Hanya perlu membuat pembelian mengikut pakej semasa terus secara automatik melayakkan kita untuk menjadi dealer . 2️⃣ Insentif 1.0% untuk Normal Dealer …

HIDUP DI BAWAH PARAS KEMAMPUAN, BENAR?

NOTA 094 ❇️❇️ HIDUP DI BAWAH PARAS KEMAMPUAN, BENAR? . Ramai penasihat kewangan menasihati supaya kita di bawah paras kemampuan. Ini adalah satu prinsipal kewangan yang baik dimana ia dapat mengawal perbelanjaan supaya tidak terkeluar dari kemampuan. Untuk dapatkan sesuatu sebaiknya tunggu terlebih dahulu sebelum dapatkanya. Tunggu sehingga betul-betul mampu. Itu adalah langkah yang terbaik. …

RAMAI YANG SEDANG MERANCANG UNTUK GAGAL

NOTA 093 ❇️❇️ RAMAI YANG SEDANG MERANCANG UNTUK GAGAL . Kita biasa dengar pepatah yang menyatakan;  “Jika anda gagal merancang, anda sedang merancang untuk gagal” Ayat yang biasa kita dengar dalam mana-mana siri motivasi untuk tujuan memberi peringatan dan semangat kepada semua orang supaya merancang sesuatu dengan teliti; lebih -lebih lagi berkenaan dengan kewangan Jika …

SYILING EMAS PERTAMA DI DUNIA

NOTA 092 ❇️❇️ SYILING EMAS PERTAMA DI DUNIA . Tahukah anda, emas telah digunakan sebagai wang sejak 2600 tahun yang lalu? Ini adalah syiling emas pertama dunia.  Namanya Lydian Lion. Ia diperkenalkan oleh Raja Alyattes daripada empayar Lydia (sekarang Turki). Sebelum Alyattes menjadi raja sistem perdagangan ketika itu adalah berdasarkan sistem barter.  Sistem barter adalah …

MELIHAT DENGAN ILMU CARA UNTUK BERJAYA

NOTA 091  ❇️❇️ MELIHAT DENGAN ILMU CARA UNTUK BERJAYA . Untuk berjaya kita haru melihat kejayaan yang ingin kita capai dengan menggunakan kacamata masa hadapan. Bukan dengan Kacamata kita pada hari ini. Mempunyai RM100 adalah suatu kekayaan berbanding dengan mereka yang tidak punyai apa – apa. Mempunyak RM1,000 adalah suatu kekayaan berbanding dengan mereka yang …

[ADS] BERSEDIAKAH KITA

*Sponsored ads* Bersediakah kita? . Prospect : Cancer cover tak? Agent : Cancer kita cover. Kenapa tu kak? Prospect : Akak haritu gi buat checking di hospital, katanya ada simptom cancer. Husband akak suruh cari insurans. Agent : Syafakillah. Tapi kak medical card ada WAITING PERIOD utk cover kak, bukan terus boleh pakai. Saya pun …

RANCANG KEWANGAN SEBELUM & SELEPAS KAHWIN

NOTA 090 ❇️❇️ RANCANG KEWANGAN SEBELUM DAN SELEPAS KAHWIN . Membina sebuah keluarga bahagia adalah impian setiap pasangan yang berkahwin . Membina keluarga umpama membina sebuah mahligai (rumah). Jika asasnya utuh, maka teguh rumah tersebut, namun jika ia rapuh maka rebah rumah tersebut. Ramai yang menyangkakan cinta memadai sebagai bekalan pelayaran menuju bahagia, sehinggakan mereka …

ANALOGI BOLA SEPAK DALAM STRATEGI KEWANGAN

NOTA 089  ❇️❇️ ANALOGI BOLA SEPAK DALAM STRATEGI KEWANGAN . Jika kita seorang pemain bola (tidak kira lah secara profesional atau tidak, peminat sukan bola dan sebagainya, sudah pasti kita sangat terbiasa dengan pengaturan taktikal bola.  Sebagai contoh taktikal 4-5-1 adalah taktikal yang bermaksud 4 pemain pertahanan, 5 pemain tengah dan 1 pemain penyerang. Dan …

EMAS YANG MANA, DALAM AKAUN ATAU FIZIKAL?

NOTA 088  ❇️❇️ EMAS YANG MANA, DALAM AKAUN ATAU FIZIKAL . Bagi mereka yang sudah faham kelebihan emas, tiba masanya untuk bermula sebagai penyimpan emas. Di Public Gold terdapat pelbagai kaedah pemilikian emas bagi memudahkan anda untuk memiliki emas.  Dua daripada kaedah itu adalah mimiliki emas melalui akaun simpanan emas GAP (Gold Accumulation Program) dan …

ADAKAH ANDA GENERASI SANDWIC

 NOTA 086 ❇️❇️ ADAKAH ANDA GENERASI SANDWIC . Pernahkah anda mendengar istilah Generasi Sandwic? Di sebalik sebutan unik ini, perlu anda ambil tahu kerana mungkin anda tergolong dalam generasi ini Apakah yang di maksudkan dengan Generasi Sandwich? Generasi sandwic merujuk kepada individu atau keluarga di pertengahan umur yang ditekan untuk menyokong kedua ibu bapa yang …

KUASA LANGKAH KECIL DAN KONSISTEN

 NOTA 085 ❇️❇️ KUASA LANGKAH KECIL DAN KONSISTEN . Mari luangkan sedikit masa dan berfikir kembali ke 1 tahun yang lalu … Wabak Covid-19 yang melanda negara tercinta awal tahun lalu belum nampak redanya hingga ke hari ini. Negara masih bergelut dalam fasa memulihkan negara pada landasan yang sepatutnya.  Pelbagai bantuan secara langsung atau tidak …

MUSIM KRISIS COVID APA PERLU BUAT?

NOTA 084 ❇️❇️ MUSIM KRISIS COVID APA PERLU BUAT? . Wabak covid yang melanda semenjak awal tahun 2020 belum nampak akan reda dalam masa terdekat ini. Kerajaan Malaysia baru-baru ini mengumumkan pelan pemulihan negara yang merangkumi 4 fasa. Selaku warga negara yang bertanggungjawab, kita harus memberi kerjasama dengan mematuhi peraturan yang telah di tetapkan.  Namun, …

PERLINDUNGAN – PENYIMPANAN – PELABURAN

Iklan Berbayar