[ADS] BERSEDIAKAH KITA

*Sponsored ads*

Bersediakah kita?

.

Prospect : Cancer cover tak?

Agent : Cancer kita cover. Kenapa tu kak?

Prospect : Akak haritu gi buat checking di hospital, katanya ada simptom cancer. Husband akak suruh cari insurans.

Agent : Syafakillah. Tapi kak medical card ada WAITING PERIOD utk cover kak, bukan terus boleh pakai. Saya pun takut juga nak kata boleh ke tidak. Sebab cancer pun bukannya ambil masa kejap-kejap nak develop dalam badan. Akak kena simptom cancer apa?

Prospect : Breast Cancer. Akak ada tanya insurans lain juga kata benda yang sama juga.

Agent : Hmm memang macam tu kak. Bukan kita tak nak. kalau apply ketika sihat, In Sha Allah semuanya cover tapi benda dah ada dalam badan ni susah saya nak bagi jaminan. Takut nanti decline je.

Prospect : Maksudnya tak cover lah kalau dah ada simptom ni?

Agent : Maksud saya even simptom sahaja pun dah menandakan penyakit tu dah ada.

Prospect : hmm tak boleh ke kalau tak bagitahu?

Agent : Tak boleh kak. Saya tak nak makan rezeki hasil dari ketidakjujuran. Tak berkat nanti. Kenapa akak tak ambil awal2 dlu?

Prospect : Dlu memang plan nak ambil dah. Tapi husband kata nanti dulu.

Agent : 😳
————————————-
Fakta
✅ Tahukah anda kos rawatan untuk kanser payudara sekitar RM18,000 hingga RM395,000?
✅ Tahukah ada kos rawatan meningkat hampir 12% setiap tahun?
✅ Cukup kah simpanan kita untuk rawatan semasa & susulan jika di sahkan menghidap kanser?
✅ Masa sihat kita tak cukup duit, apa jaminan yang kita ada bila sakit kita akan cukup duit?

⚠️ Sakit tidak di minta, namun lebih cemerlang jika kita bersedia
❤️ Takaful di sumbang dengan kesihatan
🧡 Sakit dapat duit, sihat dapat dividen dengan pelan Takaful FWD CI First

Nak tahu bagaimana takaful dapat membantu anda?
👉🏼 Klik sini ✅ https://bit.ly/FWDCIFIRST

.

Isikan maklumat anda di bawah dan perunding takaful akan menghubungi anda untuk temu janji secara maya

error: Content is protected !!