WAJIB KE BELI EMAS SETIAP BULAN?

Wajib ke?

Tak wajib beli emas setiap masa. Ia bergantung pada strategi kewangan setiap individu.

✅ Apakah fungsi emas dalam pelan kewangan anda?

✅ Apakah strategi anda dalam memaksimumkan pulangan emas?

… mulakan analisa kewangan anda.

Secara peribadi, saya jadikan emas sebagai simpanan jangka masa sederhana dan panjang. Bila waktu gaji, saya alihkan  sebahagian gaji ke dalam bentuk emas. Jika ada sebarang keuntungan dalam perniagaan, semuanya saya alihkan pada bentuk emas. 

Emas secara asasnya ‘menyimpan’ kekayaan kita hari ini. Definasi kaya tak semestinya ada RM1juta. Ada RM100 pun dah kaya berbanding ada RM10. Jadi, jika ada tunai yang tidak di gunakan dalam jangkamasa pendek, semuanya saya tukarkan ke dalam bentuk emas.

Sebagaimana yang di ketahui, emas adalah aset fizikal yang bernilai sama seperti hartanah. Kelbihan emas berbanding hartanah adalah ianya boleh dimiliki sedikit demi sedikit mengikut kemampuan semasa. Jika anda berhasrat untuk memilki hartanah dalam jangka masa 5-10 tahun dari sekarang, boleh cuba mengumpul emas sebagai modal memiliki hartanah idaman. 

Public Gold menyediakan platform pemilikan emas secara mudah. Akses pada pembelian, penjuaan, pajakan dan pengeluaran emas 24 jam sehari – 365 hari setahun. Proses nya amat mudah.

Jika ada masih mencari-cari formula bagaimana untuk membuat tabungan masa hadapan yang berjaya, cubalah menyimpan emas. Saya boleh menjadi saksi bagaimana emas telah mengubah hidup saya 180 darjah. Jika dulu saya tiada simpanan persaraan (kecuali KWSP) sekarang alhamdulillah asbab emas Allah selamatkan masa depan saya InsyaAllah. 

Nak menabung emas secara mudah?

.

Sebarang pertanyaan hubungi saya gunakan link di bawah

MOHD KAMARUDDIN BIN JAFFAR, MBA

👉🏻☎️ https://kamaruddinjaffar.wasap.my/

👉🏻📞 011-70000171

👉🏻🌐 www.emas4u.com