GRAM YANG MANA, KECIL ATAU BESAR?

NOTA 079

❇️❇️

GRAM YANG MANA, KECIL ATAU BESAR?

.

Peneraju emas pelaburan di Malaysia,  Public Gold telah menyediakan produk yang pelbagai bagi memenuhi keperluan dan kemampuan pelanggannya.

Public Gold memberi pilihan produk jongkong emas sekecil 0.5 gram sehinggalah jongkong emas sebesar 1,000 gram (1 kilogram) ataupun syiling emas dinar ½ dinar (2.125 gram) sehingga 10 dinar (42.5 gram). 

Public Gold berbangga dengan kepelbagaian produk emas jenamanya tersendiri. Selain itu, keupayaan Public Gold mengeluarkan jongkong dan syiling emas di kilang emas miliknya dan ia merupakan satu kelebihan berbanding pesaing. Dengan keupayaan yang ada, harga produk akhir juga dapat di optimumkan supaya ia lebih mampu milik.

Kelebihan untuk memilih pelbaga produk emas dari Public Gold ini memberi manfaat kepada pemilik emas untuk memilih produk yang sesuai dengan bajet mereka. 

Jika mereka yang baru berjinak-jinak dengan dunia emas, semestinya produk 1 gram adalah paling sesuai. Harganya yang rendah sesuai bagi mereka yang baru ‘nak ambil feel’ atau ‘baru nak merasa’ memiliki emas.

Bagi pelabur lama, gram yang besar memiliki kelebihan harga dengan kos premium yang rendah.

Kos premium bagi produk emas daripada sebuah bank tempatan

Sebagai perbandingan dengan merujuk kepada jadual di atas, kos memiliki emas 1 gram daripada bank tempatan adalah RM25 untuk jongkong 1 gram manakala kos untuk pemilikan 100 gram adalam RM350. Harga premium yang tinggi adalah di sebabkan bank ini tidak mengeluarkan emasnya sendiri dan menggunakan produk pihak ketiga. Maka kos-kos yang terlibat perlu di serap oleh pelanggan walaupun harga emas per gramnya adalah rendah

Jadual di atas ini pula adalah kos premium untuk produk Public Gold. Jika di lihat, kos premium 1 gram adalah Hanya RM10, manakala untuk 100 gram adalah RM70 sahaja. Lagi besar lagi murah kos premiumnya! Bagaimana?

Untuk memiliki 1 gram sebanyak 100 keping kos yang perlu di bayar adalah

Premium 1 keping produk 1 gram Public Gold = RM10

Maka; untuk 100 keping 1 gram = RM10 x 100 keping = RM1,000

manakala

Premium 1 keping produk 100 gram Public Gold = RM70

Maka; untuk 1 keping 100 gram = RM70 x 1 keping = RM70

Murah bukan?

Bergantung pada bajet dan objektif anda sebagai penyimpan emas. Jika ada modal yang besar, saya cadangkan terus memiliki jongkong atau syiling emas terberat. Jika tidak, fokus sahaja untuk memiliki gram emas di dalam akaun emas GAP (Gold Accumulation Program).

Baca: Ketahui ciri-ciri akaun emas GAP 

.

Ingin mulakan simpanan emas yang selamat dan di percayai semenjak tahun 2008 tetapi tak tahu caranya bagaimana? Hubungi saya untuk bantuan 

MOHD KAMARUDDIN BIN JAFFAR, MBA

👉🏻☀️ https://flow.page/emas4u

👉🏻☎️ https://dyndzu.wasap.my/

👉🏻📞 011-70000171

#emas #publicgold #gold #simpanan #investment #saving #pelaburan #takaful

Ketahui mengapa ada perlu memilih Public Gold sebagai syarikat emas anda: baca di sini