LANGKAH PERTAMA KE ARAH LEBIH BAIK

NOTA 062 

❇️❇️

LANGKAH PERTAMA

Menurut satu kajian daripada pakar neurologi, otak manusia adalah seperti keju terbina daripada protein dan lemak

Secara purata 12,000-60,000 fikiran (thought) berlaku di dalam otak manusia sehari dan 92% apa yang didikirkan hari ini adalah sama seperti yang di fikirkan semalam. Ini akan melekat seperti keju lapisan demi lapisan dan akhirnya ia sukar untuk di pisahkan

Ini lah terjadi dimana perkara yang paling susah untuk ubah di dalam hidup ini adalah mengubah tabiat yang telah sebati di dalam diri

Keratan akhbar The Star laporan BNM – 75% rakyat Malaysia gagal menyimpan RM1,000

Dari kecil kita di ajar untuk menyimpan duit, itu pun kalau simpanan masih ada. Menurut laporan daripada Bank Negara, 75% rakyat Malaysia tidak mampu untuk menyimpan RM1,000. Adakah anda berapada di dalam statistik kajian tersebut? Jika ya, sesuatu harus di lakukan

Saya mula melangkah di alam pekerjaan sekitar tahun 2005. Selama 10 tahun bekerja, saya tiada langsung duit simpanan. faktor terbesar adalah kerana kebocoran wang

Semakin usia meningkat, saya mula berfikir sesuatu harus di lakukan! Segera! Syukur 2015, saya di perkenalkan dengan emas oleh jiran saya

Saya masih ingat semasa saya hendak mula menabung emas, macam-macam alasan saya ada. Ketika itu saya ada “gaya hidup” (life style) yang saya perlu “penuhi”. Dan di akhir bulan saya bertanya pada diri

“Kemana semua duit aku?” (Sambil garu kepala)

Ya, belum habis bulan saya tanya diri sendiri, kemana duit saya hilang. Baki di bank hampir sifar. Bila di hitung, maka keluarlah ooooooo yang panjang. Dan, begitulah bulan-bulan berikutnya

Saya termakan umpan kata-kata pujangga “durjana” – buat apa menyimpan, dah kerja macam lembu enjoy la dengan duit gaji. Kata-kata ini “memerangkap” saya. Simpanan tunai asyik “lenyap”. Cara tradisi menyimpan duit tidak berkesan bagi saya. Dulu orang kata simpan duit pada tempat yang susah nak keluarkan seperti Tabung Haji. Namun perkembangan semasa, duit Tabung Haji sangat mudah di keluarkan (Innalillah) 

Sebahagia simpanan 1 gram emas dari Public Gold yang saya miliki

Pertemuan emas dan saya pada tahun 2015 saya boleh katakan satu rahmat terbesar. Dari simpanan sifar, kini saya mampu bersyukur kerana saya lebih konsisten untuk menabung bagi kegunaan masa hadapan

Setiap orang di mempunyai pengalaman yang berbeza. Jika anda menagalami masalah kebocoran wang simpanan seperti saya 6 tahun yang lalu, saya percaya emas boleh membantu

Ambil langkah pertama anda untuk mula dengan 1 gram. Mulakan dengan kecil dan rasakan “aura emas” yang anda simpan. Saya yakin, aura emas ini mampu menarik anda untuk terus konsisten menyimpan menabung memenuhi impian kewangan yang anda impikan 

InsyaAllah saya doakan anda berjaya!

Dapat sesuatu?

Ingin mulakan simpanan emas anda hari ini? Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan 

.

MOHD KAMARUDDIN BIN JAFFAR, MBA

👉🏻☀️ https://flow.page/emas4u

👉🏻☎️ https://dyndzu.wasap.my/

👉🏻📞 011-70000171

#emas #publicgold #gold #simpanan #investment #saving #pelaburan #takaful

One thought on “LANGKAH PERTAMA KE ARAH LEBIH BAIK

Comments are closed.

error: Content is protected !!