PELABURAN DAN MASA

NOTA 032 

❇️❇️

PELABURAN DAN MASA

Jika anda seorang yang baru berjinak – jinak dalam dunia emas, persoalan pertama yang banyak di tanya adalah mengapa emas? Kenapa tidak ASB, Tabung Haji, Saham dan sebagainya?

Fokus utama orang yang baru hendak mula menyimpan emas adalah tetapkan matlamat jangka masa panjang. Sebagai contoh tabungan pendidikan, perkahwinan, persaraan dan sebagainya (lebih dari 3 tahun)

Emas tidak sesuai untuk jangka masa pendek kerana pergerakkan harga emas naik dan turun. Melainkan anda sudah mempunyai ilmu kemahiran teknikal analisis (ilmu baca graf) dan fundimental analisis (ilmu menaksir berita pergerakan harga emas) serta semestinya mempunyai modal yang besar (lebih 250 gram)

Harga emas akan meningkat dalam jangka masa panjang. Bagi penyimpan emas jangka masa panjang, kaedah anda untuk untung dalam pelaburan emas adalah lebih santai dan tiada tekanan (stress)

Tambah tabungan secara berkala untuk menikmat pemurataan harga (merendahkan kos pemilikan). Pekakkan telinga dan butakan mata apabila mendengar dan melihat harga emas harian kerana fokus anda adalah jangkamasa panjang. Pegang pada fakta kemampuan emas yang mampu beri pulangan lebih baik daripada simpanan tunai (purata kenaikan harga emas 32% setahun 2000-2020) 

Emas mampu lebih mampu milik berbanding pelaburan lain seperti hartanah. Dengan syarikat pengeluar emas pelaburan nombor 1 ni Malaysia, Public Gold menawarkan pembelian emas pertama anda serendah RM100 melalui akaun emas GAP

Urusan jual beli emas melalui akaun GAP boleh di lakukan 24 jam sehari, 365 hari setahun (tiada had masa). Pengeluaran emas fizikal dari akaun emas GAP adalah sangat mudah, hanya di atas talian dan di poskan terus ke rumah anda. Untuk item yang besar (lebih 20 gram), pengeluaran boleh di lakukan di 17 cawangan di seluruh negara!

Kembangkan medium simpanan anda dengan emas dan perak keluaran Public Gold, hubungi saya untuk bantuan

MOHD KAMARUDDIN BIN JAFFAR, MBA

👉🏻☀️ https://flow.page/emas4u

👉🏻☎️ https://dyndzu.wasap.my/

👉🏻📞 011-70000171

#emas #publicgold #gold #simpanan #investment #saving #pelaburan

Sebarang pertanyaan boleh klik di link berikut https://dyndzu.wasap.my/